Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 08-09-2016 | Καλή σχολική χρονιά σε όλους. | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 08-09-2016 | Ξεκινήσαμε με μαθηματικά, προσθέσαμε αρχαία ελληνικά, Οδύσσεια, βιολογία, οικιακή οικονομία. Να μας έχει ο Θεός καλά να συνεχίζουμε. | Καλό διάβασμα |

banner-06

banner-06

menu

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ο εγκ3φ4λός σας δ1αβά7ει 4υ7όμα7α αυ7ή τη φρ4ση χωρ1ς καν να το σκ3φτ3ί!

from: panosgn

Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο, κι όμως είμαι σίγουρος ότι καταφέρατε να διαβάσετε την παραπάνω φράση του τίτλου χωρίς να δυσκολευτείτε ιδιαίτερα. Ποιος είναι ο λόγος; Είναι επειδή ο εγκέφαλός μας αποτελεί έναν πολύ προηγμένο αποκωδικοποιητή.

Με ποιον τρόπο όμως λειτουργεί ο εγκέφαλός μας και μπορεί να «αποκρυπτογραφήσει» τα μηνύματα που βρίσκονται κρυμμένα μέσα στη φράση;

Οι επιστήμονες προσπάθησαν να εξηγήσουν το φαινόμενο και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, , όταν ακούμε κάποιον ήχο, ο οποίος μας προδιαθέτει πως θα ακολουθήσει και ένας άλλος, η εγκεφαλική λειτουργία, όπως απεικονίζεται σε μαγνητικές τομογραφίες, επηρεάζεται σαν να ακούμε και τον επόμενο ήχο ήδη!

Με όμοιο τρόπο, λένε οι επιστήμονες, όταν βλέπουμε ένα σύνολο γραμμάτων, ο εγκέφαλος εξάγει συμπεράσματα για το τι πρόκειται να διαβάσει στη συνέχεια. Ο εγκέφαλος δεν διαβάζει τα γράμματα ένα-ένα, αλλά όλα μαζί ως σύνολο.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι, όταν το πρώτο και το τελευταίο γράμμα σε μία λέξη είναι σωστά, τότε ο εγκέφαλος διαβάζει σωστά και όλα τα ενδιάμεσα.

Το συμπέρασμα στο οποίο οδηγούμαστε είναι ότι τα γράμματα φαίνεται να ασκούν μεγαλύτερη επιρροή στον εγκέφαλό μας, σε σχέση με τους αριθμούς. Υπάρχει κάποιος μυστηριώδης μηχανισμός ο οποίος ομαλοποιεί ό,τι βλέπουν τα μάτια μας, αποκρυπτογραφώντας το μπερδεμένο κείμενο μέσα στις φράσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...