Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 08-09-2016 | Καλή σχολική χρονιά σε όλους. | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 08-09-2016 | Ξεκινήσαμε με μαθηματικά, προσθέσαμε αρχαία ελληνικά, Οδύσσεια, βιολογία, οικιακή οικονομία. Να μας έχει ο Θεός καλά να συνεχίζουμε. | Καλό διάβασμα |

banner-06

banner-06

menu

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Το κομμάτι που λείπει συναντά το ΜΕΓΑΛΟ Ο

from: panosgn

Από τις εκδόσεις Δωρικός σε μετάφραση της Άννας Μαρίας Στεφάν έχει κυκλοφορήσει στα τέλη του 1998 το βιβλίο του Σελ Σίλβερσταϊν "Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο".
Από την περιγραφή για το βιβλίο διαβάζουμε:

"Ο μύθος της αναζήτησης και της ολοκλήρωσης που έχει συγκινήσει αναγνώστες κάθε ηλικίας. Όλοι μας ψάχνουμε την ολοκλήρωση μέσα από την αγάπη. Το ταξίδι είναι συνάμα πραγματικό και μεταφορικό, το τέλος αναμενόμενο, αλλά με μια συγκινητική μεταφορική διάσταση. Την ολοκλήρωση και την αγάπη θα τα βρούμε πρώτα μέσα μας."

Τα  βιβλία του Silverstein έχουν ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό: είναι απλά στον τρόπο που γράφονται και εικονογραφούνται παρ' όλα αυτά κρύβουν στις σελίδες τους την σοφία και την αγάπη την οποία χρειάζεται ο άνθρωπος για να πορευτεί.

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι, τι άλλο, μια απλή ιστορία. Μια ιστορία που μιλά για τη μοναξιά μας, την ανάγκη να ανήκουμε κάπου για να νιώθουμε καλά, την ανάγκη να ανακαλύψουμε εκείνο που μας λείπει και που όταν το βρούμε θα μας συμπληρώσει. Εκείνο το κάτι που χωρίς αυτό δεν μπορούμε να "κυλήσουμε" στη ζωή. Το αναζητούμε εναγώνια για να μας συμπληρώσει, να καλύψει το κενό που υπάρχει μέσα μας, να δώσει στη ζωή μας το χαμένο νόημά της. 

Η αναζήτηση είναι μεγάλη και στη διάρκειά της θα περάσουμε από πολλά στάδια. Κάποτε θα βρούμε τελικά αυτό το πολυπόθητο ιδανικό μας, αυτό που μας συμπληρώνει, αυτό που μας έλειπε για να αρχίσουμε να κυλάμε. 

Παρ' όλο που όλα μοιάζουν τέλεια δεν είναι τελικά. Γιατί όταν κυλάς, όταν ζεις, αλλάζεις. Και το φαινομενικά απόλυτο ταίριασμα αποδεικνύεται περιορισμός. Και ξαναρχίζει η αναζήτηση για το απόλυτο. Κάπου εκεί εμφανίζεται το Μεγάλο Ο. Ένα Μεγάλο, ολοστρόγγυλο, πλήρες Ο, για να μας κάνει την απλή ερώτηση:
"Γιατί δεν κυλάς μόνο σου;”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...